Poczuj Smak |

przepisy | porady| ciekawostki | pokochaj gotowanie

Ryż trzy zboża z dodatkami.

środa sie 20, 2014

Na obiad, na śniadanie i na kolacje? Jak najbardziej. Ostatnio interesuje się nieco zdrowszą i lżejszą kuchnią, dlatego próbuję nowego. Ryż trzy zboża okazał się, strzałem w 10-tkę. Jest smaczny bez dodatków nawet :)

Składniki:
– GALLO – Trzy Zboża – o taki
– tuńczyk (kilka łyżek)
– kukurydza
– kilka pomidorków koktajlowych
– cebulka dymka – mała
– oliwa z oliwek
– sól
– pieprz

Sposób przygotowania:
Ugotuj według opisu na opakowaniu ryż trzy zboża al’dente. Pokrój pomidorki na ćwiarteczki, cebulkę w drobną kosteczkę. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Wszystko razem połącz, dodaj przyprawy do smaku i oliwę. Wymieszaj delikatnie. Jedz na ciepło lub zimno.

Wiecie co jest najlepsze? Że możesz dodać co lubi a i tak będzie smaczne :)

nowa

Dodaj swój komentarz

Komantarz