Poczuj Smak |

przepisy | porady| ciekawostki | pokochaj gotowanie

Serowe nadzienie do naleśników

czwartek Paź 2, 2008

Idealna kompozycja na niedzielne śniadanie? Naleśniki. Propozycja serowa.

Składniki:
– opakowanie serka śmietankowego
– cukier waniliowy
– rozmieszane żółtko

 

Sposób przygotowania:

Ser rozdrobnij widelcem. Dodaj cukier waniliowy i rozmieszane żółtko. Wszystko dokładnie połącz. Jajko powinno się wcześniej sparzyć aby uniknąć np. ptasiej grypki. Jajka zawsze kupujemy w sprawdzonym źródle. Zamiast sera i cukru waniliowego można użyć serka waniliowego. Dodać można także wiórki czekoladowe bądź rodzynki.

2 komentarze »

Jurek:

Autorko tego przepisu nie zachęcaj do spożywania surowych jaj. Wiesz że jest ogólna bariera strachu przed ptasią grypą. Zalecane jest spożywanie jaj które podlegają dokładnej obróbce termicznej. I dobra rada dokładniej zwracaj uwagę na ortografię.(wiórki) 🙂

Październik 8th, 2008 | 12:44 pm
Ania:

Dlatego też jajka zawsze kupujemy w sprawdzonym sklepie i dodatkowo przed przyrządzeniem należy je sparzyć wrzątkiem 🙂 Ale oczywiście strach przed chorobą będzie zawsze. Przepraszam za literówkę 🙂 gapa ze mnie….

Październik 8th, 2008 | 1:13 pm
Dodaj swój komentarz

Komantarz