Poczuj Smak |

przepisy | porady| ciekawostki | pokochaj gotowanie

Spaghetti z kiełbaską węgierską

środa wrz 24, 2008

Jakiś czas temu w programie "Nigella gryzie" widziałam bardzo fajny przepis na spaghetti z dodatkiem ostrej kiełbasy z papryką (Chorizo). Ja mam kiełbasę węgierską i postanowiłam użyć ją do poniższego przepisu.

 

Składniki: (2 porcje)

– 1 kiełbaska węgierska
– 1 mała cebula
– makaron Tagliatelle (Brilla)
– garść posiekanej natki pietruszki
– starty parmezan
– sól
– pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasę pokrój w cienkie talarki, a cebulę posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę. Gdy będzie szklista dodaj kiełbaskę. Smaż do momentu zrumienienia. Zdejmij patelnię  z ognia. W garnku ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al’dente. Wrzuć na patelnię i wymieszaj z kiełbasą i cebulą. Smaż jeszcze kilka minutek by smaki się połączyły. Nałóż na talerz, udekoruj matką pietruszki i posyp startym parmezanem.

Makaron możesz użyć jakikolwiek. Sama sprawdziłam, ze nadaje się nawet spaghetti.

Dodaj swój komentarz

Komantarz