Mięso podsmażyć w niewielkiej ilości oliwy, oprószyć solą, pieprzem, papryką. Po dokładnym obsmażeniu do mięsa dodać czosnek prasowany i jeszcze kilka minut poddusić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzuć na patelnię. Dodać 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki cukru, suszone pomidory i chwilę ze sobą poddusić. Kiedy pomidory będą już miękkie ostudzić i zmiksować  całość blenderem. Dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.

Podawać oczywiście z makaronem typu spaghetti albo możne być także odmiana Penne.
Udekorować na koniec startym parmezanem i listkiem Bazylii.

Przyprawy: pieprz, sól, liść laurowy, papryka suszona, bazylia, oregano, suszone pomidory w oleju, liść świeżej bazylii.